jueves, 2 de julio de 2009

RIUGRÉIXER, fresqueta bona

Avui anem d'expedició després de molts dies reclosos entre ca la Montse i Santllors. Anem a buscar les fresqueta promesa, en aquest congost calcàri a pocs kms de Bagà. El lloc ja el coneixia de passar-hi en busca del blanc element però mai m'hi havia aturat i les referències eren realment bones. Le topo:

http://gravetatludica.googlepages.com/RessenyesRiugrixer.pdf

Com el dia està mig encapotat decidim posar-nos a calentar a la Cara Est on hi ha la Guàrdia Civil de Montaña escalant. Pensem que aquests ho controlen que sempre que passava hi eren!! Però en de repente, s'ha aixecat el dia i m'he trobat a mitja via de l'Orfe 6b+ suant com un porc. Inclus em picaven els ulls de la suor corrosiva que em gotejava per la cara. Ep que això no és el que havíem emparaulat!

El Sellares i l'Andreu, molt atents han estat més hàbils i han optat per calentar a la Cara Nord.

Després fem una placa tecniquilla, Plakenika 7a, on calentem els dits i encadenem els 3. L'Andreu durant el seu torn:



I anem cap a les vies de l'esquerra no savent la que ens venia a sobre.

D'entrada en posem a Febre Conillera 7a+, i ara ja entem el tema dels tetrabriks que deia la penya. Servidor:





I l'Andreu:



Total que a l'última xapa quan ja estàs ben tou et trobes el crux. Toco un pla romo, reboto a un segon pla, un tercer pla i un quart pla romo. Salto!!! Penjat ja veig la sequència però estic tant trinxat que feina rai a arribar a la reunió. Després l'Andreu fa un paper similar i es controla el pas. El Sellares ens delaita amb la seva genuina caiguda de canto a mitja via i es controla la resta.
Al segon pegue la via em sembla més assequible i pujo més ràpid la zona fàcil. A la sequència clau executo correctament el pla previst i acabo encadenant. Per contra, escup a l'Andreu i poc després al Sellares.

Sort que anem tres i podem recuperar una mica entre pegue i pegue pq baixem severament engarrotats.

Per continuar provo la Gravetat lúdica 7b on a vista salto en un pas per d'alt i flipo amb l'arribada a la reunió. Quina via més guapa!! També la prova l'Andreu no massa convençut i també surt escupit.

El Sellares veient el panorama es posa a la L1-Tira milles 6c+, pilla però sortosament aconsegueix saltar com les persones normals...

Amb les últimes forces del dia aconsegueixo al segon la Garvetat i l'Andreu la Tira milles.

Hem estat a l'ombra tot el dia i amb una temperatura més decent que les calors saharianes de la zona centre. Tornarem!!!

2 comentarios:

oscar baules dijo...

Hey bestia, vec que no pares estas en plena forma.
Que tal riugreixer? Jo vaig estar fa unes setmanetes amb el Jere i em va semblar tot una mica dur, crec que algunes vies estan un plus per a vall. La gravetat ludica bunisssiiimmaa, eh.
Has de probar la violencia de genere, tambe es molt bona.
Be, quan busqueu fresqueta truqueume, que anirem al barranc de serradell. Es brutal, temperatura primaveral.

robert dijo...

Ei Oscar, avia'm si quedem un dia per tibar-li, amb en Palomakito... Si ja vaig veure la teva entrada de riugréixer i per això hi vem anar. El grau durillo però homogeni en totes les vies. Ja provaré la Violencia que feia bona pinta...
Lo de serradell suposo que ja ens cau massa lluny per anar-hi en el dia?