lunes, 6 de diciembre de 2010

Els exploradors a SANTA ANNA

Ara que comença el fred és l'hora de buscar el solet i més a la plana ilerdense que queda sovint en conserva sota la boira. I entre la nombrosa oferta de cingleres orientades al sol n’hi tenim aquesta de poc coneguda pel gran públic. I a més a tocar de Lleida en la cada vegada més coneguda escola de Santa Anna.




Aquest va ser un dels últims sectors on vaig estar "currant" per aquesta escola. Es tracta de la prolongació més allunyada de la Paret del Vent. I tant allunyada està que les primeres incursions equipadores eran veritables exploracions que van donar nom al sector. I entre els grans exploradors vem retre un petit homenatge a Stanley i a Dr. Livingstone. La Stanley, una de les primeres i de les més curtetes. I la Dr. Livingstone, un diedre cec que s'ha mantingut de 7b malgrat certes queixes.

Aqui hi vem estar currant varios exploradors: Tano, Mangui, Pete, Domènec, Albert, Robert i amb un parell de temporades va quedar equipat el gruix d'un dels millors sectors de l'escola. Roca genial, inclús massa coralina en segons quins trams, vies llargues de fins a 30 metres i predomini del seté grau.

En les primeres vistes en va sortir un llamp de serp negrosa que ens donava un sustos de por. Al final vem trobar la pell de la seva últim mundança al mateix peu de la Classic climbing i mai més en vem saber res, d’aquí el nom de l’Annaconda.

També hi ha la Gesiha i l'Esfinx que van ser molt codiciades (en el seu moment i motiu de molts episodis de controversia respecte el grau. I no sols respecte el grau, a la Geisha encara recordo que sota les influènices Kamerlandernianes vaig deixar un alejillo a l’última xapa . Quan ho va veure el Tano per continuar la feina, ràpidament ho va rectificar afegint una nova xapa . I quina alegria en un dels primers pegues que li vaig fer en poder-m’hi trincar per estudiar el pas. I el Tano que se’n fotia i tú que no la volies posar.

I que dir de l’Esfinx que al final i molt a mi pesar, en la darrera ressenya oficial (la que m'ha passat el Domenecus) ha abandonat l'aureola del vuité grau per caure al 7c+. Fins aqui ja s’hi van acostar no sols els escaladors humanas sinó també alguns més celestials. I així es com un dia tal com avui arriba el gran Klemen Becan i al fer-la a vista se l’apunta de 8a (soft) i comenta “Not harder then 7c+ on the left”. Ja amb el primer llarg ja va haver-hi divergència d’opinions. Al final ha quedat de 7b+. Continuen molt finetes les feres ilerdenses.

Aquest sector el tenia tatxat, però amb els darrers equipaments del Domenecus m’està sortint nou joc. I encara queda més terreny, això sí, per veritables exploradors .

Que no us espantiu els 25 minuts de pujada a lo jabalí fins a peu de via, la suada valdrà la pena.

6 comentarios:

Piju dijo...

es el sector que mes em va cridar l'atenció de la nova guia del Pete...ja li tinc ganes!

Unknown dijo...

Robertus Dixit!!, però rés de 25 minuts, amb 20 minuts pas de pastor o 15 minuts pas de sherpa i arribeu.... Si que queda feina si, ja li he tirat la corda a la part superior que en sortiran de ben dures i maques, però encara no hi he anat....tot es farà. ANIMEU-VOS!!

uasunflower dijo...

Hola, estaba mirando este sector para ir este finde, aun no hace demasiado calor, no? Y espero tambien que estara seco despues de estas lluvias...Cual 7c o 7c+ estaria recomendable para probar? Merci!
Julia

robert dijo...

No sé si será demasiado tarde la info pero en general en este sector todas son buenas (bajo mi opinión). De 7c+'s los dos son muy buenos y largos (la Geisha y la Esfinx). De los 7c, la Poc a poc era algo mas blokera y la otra No tinc padrina no la he provado pero tengo muy buenas referencias de su equipador. A disfrutar...

uasunflower dijo...

Merci! La Esfinx L2 es genial - mas cerca de 8a que de 7c para mi...pero si que ya hace mucha calor. Algunas fotos en mi blog - uasunflower.blogspot.com, y merci por el trabajo hecho!! Sabes algo del ultimo 6c a la derecha (trencaclosques), faltaba las 2 primeras chapas...

robert dijo...

He leído la cronica de vuestra visita. La verdad es que de la Dr Livegnstone ya me han comentado alguna otra vez que podría ser algo más que 7b. Y la Esfinx empezo de 7b+ L1, y 8a L2. Pero sucesivas repeticiones la decotaron a 7c+ L2, pero por ahi estará el tema. Guapas las fotillos, a ver si me acerco algun día para provar la magnifica que hace buena pinta.