lunes, 31 de agosto de 2009

Torna el rei del POP

Després d'algun any faltant a la nostra cita obligada, tornem a passar l'últim finde d'agost a Tossa amb la tropa i és que les tradicions són les tradicions. Alguns ja fa més de 25 anys que ho fem, sempre al mateix hotel que ens va veure crèixer estiu rera estiu. Ara, alguns ja tenim canalles i d'altres encara solters. Però la despedida de solter de l'A6 ens ha aglutinat de nou i esperem que es reinstauri la tradició:I una de les activitats tradicionals a les que ens dediquem durant aquesta estancia és a la caça del pop salvatge.

El començaments van ser molt durs, volíem un arpó assassí però sols vem aconseguir un trist salabret. Però quina va ser la nostra sorpresa en descobrir que aquella inocent eina era una eficaç màquina capturadora de pops. Sols calia ser pacient i trobar la presa, a tal efecte es disposaven diversos efectius aguaitadors. Una vegada localitzada la presa calia cridar "PULPOOOO!!!". En sentir el crit, el mestre capturador més proper apareixia ràpidament i entaulava una lluita aferrissada amb l'oponent. Algun aconseguia amagar-se en forats sense fi o d'altres fugien als abismes marins. Llàstima que a la poca estona de captura apareixien les tremolors que obligaven a aturar la captura. Hi havia qui sortia i es parava deu minuts sobre una pedra a calentar-se per tornar a la feina. D'altres fugien cap a la tovallola a la platja. Més tard van aprèixer les nostres embarcacions Sevylor grogues de 2 metres d'eslora. Amb aquestes, van aparèixer el que ni dèiem les "expedicions". Sortíem 4 o 5 barques amb un remador, un altre que feia de motor amb els patos i un aguaitador amb les ulleres per si hi havia un pop de passeig. Al mig de l'embarcació tot el material per fer snorkel. Vem descobrir paulatinament el litoral fins a l'alçada de les coves on ara fan psicobloc. Al pas dels anys vem anar canviant les barques pel lloguer de patins. Normalment, portàvem els pops a la platja on el posavem amb aigua dins d'un barca i era la veritable atracció dels moment. I abans de marxar cap a la piscina els tornavem al mar. Alguna vegada els havíem portat a l'hotel però el "chef" va fer algun desacato que no se'l va menjar ningú.

I així ha estat com han tornat el rei del pop per mantenir el seu regnat (2-0) en el fons marí de Tossa:I com el seu "jovenaprendiz" a intentat desbancar-lo. Veure'm que ens depara el pròxim estiu...

Ara cal mantenir el nivell entre fogons per justificar les calamitats viscudes amb un platet de "pulpo a la gallega"

No hay comentarios: