lunes, 16 de mayo de 2016

Els aborígens 7c+, a la Cova de l'Arcada; MONTSERRAT

Curiosa l'estampa que vam viure amb l'Oskar no fa masses dies un dia per les Bruixes ilerdenses. Gaudint del solet d'hivern. I patint les famoses vies per alguns catalogades com a  6b+ de xapa a xapa, o dit d'altra manera de les vies que no tenen res de díficil. Ens vem trobar que del munt de gent allí presents els únics catalinos eren servidors. La qual cosa deuria fer certa gràcia a tots els guiris que per alli rondaven. I ben aviat, ens van començar a donar conversa i bon menjar. Amb lo qual, en mostra d'agraïment, nosaltres responiem amb simpàtiques bromes i sútils comentaris per guanyar-nos més suculentes recompenses.

A sobre van arribar algunes pubilletes més, molt simpàtiques elles. I sols vem poder oferir un bonic espectacle de caigudes al pur estil Local Hero. Que segons sembla va acabar d'agradar molt a les impressionades tibadores. Vamos, que la cosa pintava genial. Com aquell dia d'anys enrera que vaig aconseguir lligar de nit. I em quedava un jocker sota la màniga, el número que mai falla: un famós repós de genoll sense cap neopreno ni genollera de protecció.

A la qual cosa tota tota aquella gent habituals del degotallisme els semblava sorprenent i més quan van veure tot el genoll ferit i ensangrantat. I mentre m'ensenyaven els seus inventillus per evitar tan dolorossos pràctiques vaig respondre que a naltros no ens calien tanta mariconada, vaya, que érem uns aborígens del lugar.

Dies més tard els mateixos Aborígens, després d'algunes jornades de feina, vem equipar una nova línia a Montserrat a la Cova de l'Arcada, sita a l'esquerra mateix de la Onions and the grailers i tb d'uns 30 metrillos. Una línia que feia temps que teníem clitxada però que ha calgut esperar a l'aixecament de la moratòria per poder aconseguir el permís per equipar. Inicialment proposada de 8a en la FA del Pau Augé. Després es va trencar una regletilla sortint més canto, i queda proposada de 7c+ en la FR del que escriu aquestes línies.

Una via que ens ha costat 100 euritos. Així que esperem estar recompensats d'alguna manera. D'entrada sols s'accepten comentaris postius dels futurs repetidors mentre pagueu deliciosos sopars. Tampoc oblideu un petit detallito, com una birra per cada pegue que li feu. Així que aneu i divertiu vos i com deia aquelles màquines recreatives "Insert Coin".

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Aquest nom ja el tenen unes quantes vies! No cal repetir noms!

Anònim dijo...

Ja us portaré un altre trosset de pastís a veure si això em dona dret a navegar-la quan tingui les forçes!!

Fernando dijo...

Días.
¿No tendrías info de la dificultad de la Onions and the Grailles?.
Gracias.

Anónimo dijo...

oju paligru amb el nonimo Roberto!!!

Ara resulta que has de tirar de patent per anomenar les vies,q ue sino et sur el de la ESGAE nomenclátor i ta fot la bronca del que CAL i NO CAL...

POSA-LI "directa" ( que igual no esta repetida ) o "ESPERÓ" ( nom inedit dins de la escalada)...i no la graduis de 8a que ja ni han molts...o AVORÄGINE...jajaja!

L'IMBECIL TORRACOLLONS no sé si té gaires bateigs rocosos, però seria adequat ( ojo que almenys una "L'IMBECIL" crec que ja hi ha...

Anónimo dijo...

Ah perdona , segons tu repetir noms esta be. Ok. Perfecte. Com que ets tan gracios i insultes tant, tens rao...
Crec per els teus arguments que no has entes res, i que ets amic del aperturista, I estic segur que ets un pesim escalador, I pitjor persona.

robert dijo...

Quina alegría veure comentaris. Veig que això dels blogs encara no està mort del tot.

Anem per parts, primer el realment important.

Per si algú no en té coneixement; a partir de divendres 27 de Maig fins el 31 d'Agost no es pot escalar a la Cova de l'Arcada per nidificació de l'aufrany.

Fernando, The Onions and The Grailers 7c/+

I segon, la controversia batejadora de vies.

Si tu, Anònim desconegut, ets una noia ho podem xerrar sopant tranquilament amb un bon vi. I si ets noi, pq discutir si ho podem arreglar a hòsties?

Anónimo dijo...

Bones anònim,

Entenc que no has copsat el tò irònic de les meves paraules, i que per tant és millor que m’expressi amb una claredat més pràctica.

Suposo que el comentar que “no cal repetir noms” és una observació “no imperativa”, altrament una “suggerencia”, és així?
Suposo que la “repetició” de una nom de via hauria de passar per algun tipus de registre ( ja que d’altra manera s’obligaria al batejador a estar informat de tots els noms de les noves vies que s’obren, el qual crearía sens dubte una inmensa incertesa i esforç imaginatiu). Ës a dir, ni que estés plenament d’acord amb tu ( que no hi estic) sería una tasca impossible a priori ( ja que no hi ha tal registre).
Aleshores, la validesa d’un nom o no, dependria de la “ no reivindicació” del mateix per part d’un altre batejador, o d’algú que tingui referencies de noms iguals, no?
Proposes que totes les vies amb noms repetits es desbategin donant prevalencia cronológica al nom que ha de perviure? I que es canviin les que tene n el nom repetit?
O proposes que abans de posar nom es doni un nom “provisional” amb un tempambs de espera de reivindicacions com la teva?
Aquesta proposta té un àmbit geogràfic limitat ( zona, país, estat, continent?) o l’amplies a l’univers infinit??

Així doncs, amb tot el respecte i mirant de que reflexionis sobre si és possible el que creus que “ha de caler”, potser que abans de ficar-te amb un batejador ( perquè és sens dubte un atac directe.ja que entenc que no e stracta de aconsellar al col.lectiu sencer que la teva opinió és al que ha de servir per dirigir les il.lusions molt menys recargolades de tothom), valoris simplement la coherencia i viabilitat del que tant seriosament proposes.

Així doncs, si et sembla bé, ja pots anar explicant com posaries realment a la pràctica el que creus que ha de ser.

Altrament em remeto al comentari anterior sobre els noms suggerits ( que no deixa de ser el donar-te la raó i fer realitat el que demanes a l’hora de canviar el nom). Ah..que tampoc t’agraden els noms suggerits…home, ja seria molt que s’hagues de canviar a desig teu i amb el que tu vols…no?

Robert, has publicat massa tard el post, haurem d'anar-hi a partir de l'agost..llastima,...haha...tant de merder per una via que no es podrá provar fins d'aqui a mesos!!!! Pinta wapa...

Anónimo dijo...

Per cert! Per que has sikat la llastra
Del principi!!! Es totalment inecesari!
Si cau, es pot pujar segur!!
M' autoritzes a trencar-Ho? ?