viernes, 14 de junio de 2013

ROCA MUR A CAN JORBA, noves vies

Ja ho prèvia el Luichi en la darrera guia de Montserrat Cara Sur del qual adjunto algunes fotos:
"Muy buen sector sobre un muro en ligero desplome y con abundancia de agujeros, que ofrece itinerarios de continuidad en un curioso marco", "De momento el muro cuenta con pocs itinerarios pero numerosas posibilidades de nuevos equipamientos", i les expectatives s'han ben acomplert.

Així que la majoria de dies sol i d'altres acompanyat, he anat equipat algunes vies més en aquest llunyà i poc popular sector. No sé quantes vegades he pujat però si que sé que m'he passat més hores netejant aquest mur que no pas el menjador de casa. Així espero que no us petin masses merlets ni peuets. Les new 2013 no tenen repeticions conegudes sols la Mapale o sigui que graus orientatius ja anireu dient. M'abstinc d'atorgar estrellites michelin pq totes són sota la meva modesta opinió molt bones, tant les antigues com les noves. Vies d'entre 25 i 35 metres.

Ideal tardes d'estiu o matins d'hivern. Sombreta i corrent d'aire forçada  a partir de les 14 hores.

Una última cosa l'aprox pel camí dels francesos on varies pubilles han parat el crono en 45 minuts i això que no han callat en tot el camí... No recomano el joc de l'oca.

1. Corazón de roca 7a+, NEW 2013, aquesta mítica revista de la qual tinc el privilegi de ser un dels redactors en plantilla. Inclou totes aquelles notícies vinculades al món de l'escalada però de la vessant més del marujeo. Antigament, els que porteu uns anyets en el negoci ja sabreu de que us parlo, no hi havia tanta prescència femenina i actualment aquesta tendència ha cambiat radicalment. I com Dios los cria y ellos se juntan, pues vinga salsa rosa i molt de cotilleo. Aqui no hi trobareu notícies de grans roadpunks sols encadenes de veritat, aquells que corren com la pòlvora. Que si aquells dos estaven escalant per allí, aquells altres fa dies que no se'ls veu junts... També hi trobareu magnífics especials, de moment els hivernals del Bruc i Cornu i l'estival de Rodellar. La penyita està motivadíssima amb aquesta nova publicació i el gran nombre d'abonats en la seva curta existència així ho demostra. El número de llançament vem fer 100 exemplars, ben aviat en el sisé ja eren més de 250 i en el darrer més de 400!! Així que ja saps tu també pots rebre i col.laborar en el Corazón de roca.

2. El visionario 7a+, NEW 2013, ara ja deixem les revistes i parlem d'un que se les va tenir amb aquesta via i la va deixar ben desbrossadeta pal gose y disfrute del grimpaire. L'únic que conec que ha sigut capaç d'acomplir el vell somni de tot esportista, guanyar-se una paletilla, i compartir-la amb la penyita. Un autèntic motivador en les castigadores roko sessions amb el lema "What happen with the people!!"I això gràcies a un salt galàctic de quasi dos metres per trincar-la. Capaç de muntar a vista uns blocs boníssims, no li cal ni provar els passos.... un autèntic visionario.

3. La llastraka 7b, NEW 2103, en aquest cas parlem del somni de qualsevol equipador que no és equipar la via més bonica i orgasmàtica que mai hagi existit. No us deixeu enganyar, el que més mola és tirar les pedres, blocs, llastres, arbrets i els trastos que faci falta. Sobretot que no quedi res per tirar, més tard ja es veurà si es recull algun fruit o no. I ves per on, qui m'ho hauria de dir que en aquesta via he marcat la meva millor marca personal. Un peazo llastra de dimensions faraòniques que va causar un bon enrenou al rebentar-se al picar terra. I sols amb una mica de palanca amb el martell, quan hi pugeu segur que trobeu el buit que ha deixat.

4. Working temperature 7b, NEW 2013, típic dels motorets diesel que necessiten d'una bona estona per començar a rendir. Em sol passar bastant que a les primeres arrancades d'algun pas dur, solen ser bastant en falç amb perill inclús de que peti algun biela . Incapaç d'aguantar-te on després acabaràs tibant com un tigre.  La majoria solem calentar a vies més fàcils del nivell que anem a provar però sortosament encara queden guerrers de veritat. D'aquells que ho tenen clar que "calentar en un 8a és el millor que hi ha", ni que sigui per al final del dia acabar fent pegues per encadenar un 6c.

5. Egunkaria 8a/+, aquesta via consta a la guia com a projecte però realment ja està encadenada. Una placa vertical amb un crux intens i després algun pas més suelto. La he provat però a mi em queda XXL, avia'm si algú es motiva i li fa la segona per confirmar el grau
 
6. El mapale 7b, NEW 2013, "El mapalé es un  género musical y bailable propio de la region caribe colombiana. Esta tonada conserva características musicales típicamente africanas. Representa el encuentro erótico entre el hombre y la mujer. Surgió en la costa del Caribe colombiana gracias a la influencia cultural de los esclavos africanos traficados durante la conquista de América. El conjunto o ensamble musical consta de tambor alegre, tambor llamador, guache o maracas y tambora. El mapalé ha sido descrito también como "ritmo del frenesi" y se ha hablado con no menos abundancia de argumentos, de una especie de brujeria que logra que los bailarines se vayan sintiendo atraídos por algo inexplicable que parece salir de los golpes del tambor o el agudo sonido de una caña, hasta hacerlos caer literalmente hablando, en un desenfreno de pasión, de deseo carnal..."

 I un dia, voltava pel parc, com tantes d'altres vegades, sense un rumb clar quan un gran rembombori va posar en alerta els meus sentits.... Venia de la sala d'ordenadors i em trobo al turno al complert abduit amb el ritme frenètic del Mapale... Les imatges que acompanyaven al video clip també algo debien d'ajudar. Perquè tothom va quedar tan impressionat que després te'ls trobaves per allí deletrejant la lletra. Algun inclús em consta que va tenir malsons per la nit i tot.... Així que aquesta no podia faltar de cap manera. Aqui l'Oskar durant el second ascent mundialment conegut:


7. Coincidente laboral 6b+, la típica via per calentar motors i pendre un primer contacte amb el murako. Uns primers metres una mica més trencats i després una placa d'escalada en placa vertical que va posant els avantbraços a to i acabar per una fisura característica.

8. Ahí viene el bombero 7a, NEW 2013: Inici comú amb l'anterior per anar a buscar una placa mantinguda amb passos de tipus macramé. I més val un video que mil paraules:

9. El pas del temps 6c, la opció de l'esquerra vem posar un primer parabolt que es comparteix amb la de la dreta que estava una mica expo. Després de la repisa una bonica escalada en placa amb algun pas més díficil

10. Tot per un puto gat 6c, la opció de la dreta que es va posant cada vegada més dreta fins acabar sortint a la mateixa reunió de l'anterior. 

11. Terra endins 7a, bona via de placa amb un final més tens per superar una zona més desplomada. Ja s'ha posat la xapa que faltava.

15 comentarios:

luichy dijo...

Bieeeen, vaya curro.

JM dijo...

Que buena pinta tiene el muro Robert. Sin duda caeran unas cuantas visitas.

Unknown dijo...

Molt bona feina!
L'altre Robert

Marieta dijo...

Ole nanu. Quin curro, no??? Doncs merci i ja friso per probar-les!!! I com deia la Igartiburo, hasta luego corasones.

Anónimo dijo...

Bona feina currante!!! La chinita estaria orgullosa!

Carles

Unknown dijo...

Mandrilada al ataqueeeeeeeeeeer!

TRanki dijo...

Felicitats bow, com sempre bona feina!

Creia que sortiria més grau, es veia al.lucinant, i en un curs CADE de 1997 o 1998 ja la vam llucar...

Colta...és vaible anar-hi les tardes de estiu????????

Anónimo dijo...

molt bona feina! els noms boníssims!
jo animo a les xatulines a probar el mapalé i que et facin la demostració in situ que et mereixes.

oscar
director de CORAZON DE ROCA

robert dijo...

Gràcies pels ànims a tots, currante a currar.

Sellares, la xinita no sé si estaria orgullosa, ara estic enamorat de la pistolita ho aguanta tot i a més tres vegades més lleugera.

Mandrils deixeu les ben netes

Si Tranki, tothom la llocaba però ningú s'arramangava. Nosaltres l'últim dia hi vem pujar de turno de tardes. A les 14 30 parking; 15 15 a peu de via i fins a rebentar... Cal portar muda de recanvi per la suada de la pujada, rollo siberia. Estem parlant de 5 minuts menys que pujar a l'Elefant.

Avia'm sir Direktor si alguna fa la primera mundial del MAPALE, igual amb l'encadene s'assoleix un nivell de copula superior. Algo realment mai vist. Tu no has notat res extrany des de que ja la tens?

Anónimo dijo...

Ei Robert!!
Avui he tingut el plaer d'escalar a la roca mur. Felicitats per la feina!!! No he tingut la sort de ser el primer encadene femení, però tampoc li deu quedar massa.. bona via!!! Pels de punta pels que portem el grau justet...


corresponsal de corazón de roca al bruc

Unknown dijo...

Bones!
Vem fer una visita al sector el divendres, déu ni do! Boníssima la paret i les vies, felicitats!

Respecte a les vies de 2013 vem fer:

Ahí viene el bombero: Com a companys de gremi s'havia de catar jeje, és bona, però cal anar amb compte si es porta el grau just al arribar a la 4 xapa després de la repisa.

El mapale: Great! Línia brutal que a la primera meitat et fa entrar amb apnea i després la disfrutes com un crio, bona feina! Per mi tirant cap al 7b+. S'acabarà convertint en una mítica.

Per últim comentar que la xapa que s'ha posat als 6cs queda mal aliniada amb la roca, cosa que fa que quan escales aquestes vies el moviment fa que es desenrosqui la femella. Caldria apretar-la amb una clau o donar-li el toc de sica.

Felicitats de nou!

Llansana

robert dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
robert dijo...

No sé qui ets corresponsal del Bruc, segur que vas colaborar en aquell mític especial de desembre. Amb les grabacions i les fotos a l'Anna cap a les 10h del matí i al Moha a les 17 h. Però com hi havia diversos corresponsals implicats i més d'un col.laborador puntual em fas dubtar sobre la teva identitat i autenticitat de les teves declaracions. Ja m'informaré....

LLansana, felicitats per l'encadene i merci pels comentaris, espero que estiguèssis degudament recompensat. A seguir tatxant....

Fernando dijo...

Gracias por la nuevas vías, algún dia puede que me acerque a probarlas... es que hay mucho pateo.

Unknown dijo...

Hay algún track para la aproximación?