miércoles, 10 de abril de 2013

Repóker de" jotes" al Vermell

Hi ha una jugada mítica en el "mentider amb daus", es tracta de superar un repoker amb un de gama superior amb sols cinc tirades. A més per donar-li més emoció, es sol anar mostrant els daus fins a la darrera tirada que es passen ocults els daus que queden. I la sort està servida.... És el moment en que el teu destí queda en mans de l'atzar. De vegades, les menys, la sort ens acompanya i salvem la pell. La majoria la palmem.

I aquesta mateixa sort és la que avui m ha permes caçar el darrer canto a la Cagamànecs i passar un repóker al poker que ja tenia sobre la taula.

Poc a poc, han anat caient aquestes cinc vies de 35 metres que sota la meva modesta opinió són de les millors del Vermell en el seu grau. Un autèntic repóker que no és de negres ni tampoc d'assos, jo el deixo en jotes.

 L´únic inconvenient és que sols hi ha dues entrades per les cinc vies la qual cosa dificulta els asedios en cas d'overbooking. Adjunto comentaris del Tranki amb els graus actuals i les estrellites de la guia michelin:


NO REPAPIEGIS: 7c. "Bidits poc profunds, resistència amb un pas més dur al mig. Peus clau en un mur desplomat on es navega a dreta i esquerra d'un esperonet estrany. Compte amb la segona xapa un cop es separa de la Pau Barrios, costa de mosquetonejar la cinta i la caiguda pot ser dolenta. Bonica. UN cop controlada l'aleje entrant a reunió no té secret."  Llàstima o sort de la repisa que parteix la via en dos. (***)

PAU BARRIOS 7c+: "Dura i difícil. Assegurances allunyades. Un cop controlada ja no té tant de secret però a vista et jugues una bona castanya. A diferència de la resta del sector aquí calen dits forts. Inici amb un dinàmic on si ets baixet acabes volant peus, a canto boníssim, bloqueigs durs i pas de placa desplomada on peus i dits apreten a mort quan ja vas petat..un cop superat el crux cal anar sense dubtar fins al xape..un excalèxtric no serveix, quan vas al rotpunkt no es xapa fins que s'arriba al canto bo. OJO A LA SORTIDA..serà 6c però no es pot caure...En moltes referències es cota de 7c+...Per mi és la més exigent del sector" Llàstima o sort de la repisa que parteix la via en dos. (***)

EL VIANANT 7c. "Primer llarg d'accés a la resta de vies, un 7a+ de placa GENIAL, foradets i pas burro de regleta lateral. Un cop sortint de la R1 hi ha molts bloqueigs, algun pas dinàmic dels macos i un CRUX anant a bidit que es pot fer en lance recte o per la esquerra amb un dur bloqueig d'espatlla esquerra. Compte a la sortida (assegurança exigent però gens perillosa). Final en placa més facil però bonic." (***)

EL NÒMADA 7b+. "Via guapa però burra burra. El pas és molt exigent amb els corresponents "rebots" per consolidar el moviment. Sortida atlètica i "airejada". UN cop encadenada no és de les que repeteixes..per si de cas..." I per mi hi ha una frase cèlebre de l'autor de Fe i Valor per una altra via però que en aquest cas també és molt apropiada "a la guia nova de 7b+, pero que demanem entre tots una rectificació publica a la plaça de la vila amb l'alcalde present de la més que necessaria recotació a 7c". Almenys és la que més pegues m'ha costat de totes i sempre casi casi. Fins que un dia vaig encertar i poder finalment tatxar. (***)

CAGAMÀNECS 7c+. "Més dura que la seva veïna, de la qual és "variant" de sortida. " Potser és la menys famosa del repartori però de la mateixa categoria de les altres. Sols li sobren els dos últims metres de roca més dolenta. Aquesta encanvi m'ha semblat suau pel grau proposat, i tampoc sóc l'únic que ho opina. Hi ha un primer crux amb potencial caiguda guarra sobre una rampa. Es pot resoldre de diverses maneres però cap realment fàcil. Més amunt s'arriba a un repòs molt bo i un nou bloc que també es pot resoldre de diverses maneres inclús amb escaqueo. Per sort aquesta vegada, per raro que sembli, he mantingut la rectitud ètica i he pujat recte. Que m'he de començar a guanyar el cel i alliberar-me d'aquesta tendència espontania al escaqueo. (***)

7 comentarios:

Tranki dijo...

1)AMEN...EN MAJUSCULES
2) Felicitats...especialment per la.darrera...
3) stop.snow, just rock...bow...ja tardesssssss!
4) visca el barça manqe empati...

Marieta dijo...

Doncs per mi la millor de totes -sense haver fet les dues primeres, ole ahí el meu rigor- és el Vianant, per ambient, linía, qualitat de roca i moviments.
Ara....que per un bon pernil puc canviar d'idea i afirmar, amb convenciment, que la millor del vermell i la resta del món és la pagafantas. Quan vulguis tanquem el tracte ;p

robert dijo...

Merci Tranki, però aquesta temporada apenes he tocat neu muy a mi pesar. Ja hi hauran temps millors..

Anda Marieta, quin morro!! Tota la vida que somio en guanyar un pernilet en alguna compe per ja poder-me retirar en pau. Per dedicar-me en exclusiva a la vida contemplativa. I ara te'l vols emportar sense ni tan sols haver repetit la pagafantas. Això ja seria motiu de vermella directa, jaja. Sols ho podries arreglar amb un bot levitador a la millor compe de bloc del món munidal. I arrabatar-li al Linares...
Per cert, si et queden les dues primeres del repóker encara no perdo l'esperança que facis les meves...

TRanki dijo...

Bellesa: VIANANT, sens dubte

Autentica: PAU BARRIOS...killer i santbenedictina.


Salut i bon finde rebooooows!!!

Anónimo dijo...

sanganu felicitats pel cagamànecs!
ara no vagis treient tantes targetes vermelles que tu, si tu, encara no has ni probat la xinita down, la meva gran creació montserratina...(nomès és 7b+...)
jo pensava que tu també tenies el mono blau de currante montserratí
de rollete eh jeje
oscar

robert dijo...

Una gran taca a l'expedient això de la xinita down, espero poder-ho solventar en breu. Però he sentit tantes pelicules de terror que no sé si ressar una quants pares nostres com faig abans d'anar al Campi qui pugui. O esperar algun dia que la trobi muntadeta i ben blanqueta....

Anónimo dijo...

home veig que el plantejament és prou bò, lo de ressar bé i lo de trobar-te-la blanketa i muntadeta també força bé, però coneixent la teva depurada tècnica d'artifo crec que ho pots provar el dia que vulguis, això sí no t'oblidis el mono de treball i el paracas jeje
que tinguis sort, inclús es podria donar-se el cas de que jo estigui per baix veient-t'ho
seria molt bonic!!
oscar