domingo, 26 de abril de 2009

CURSA AIXETES

Una vegada acabada la temporada de compes d'esquí de muntanya, és l'hora de tornar al trail o com deien per LLeida a còrrer per la serra.

Per encetar la temporada, cap a Sant Feliu de LLobregat, on hi ha la cursa de les aixetes de 15,1 kms per la muntanya de Collserola. El dia es presentava guarro i amb una previssió dolenta. Malgrat tot, una organització implacable i amable ha aconseguit aglutinar més de 200 atletes.

Ens avien i ben aviat es forma un grupet de 4-6 unitats que anem a un ritme similar. Per davant hi ha un escapat que va intractable. Així anem passant els km, estirant-se cada vegada més el grupet. Passo el Mario, que retorna després d'un temps parat per una operació. Recorregut tècnic i trencacames. Malgrat tot en algun tram de pista em veig fent la goma per no perdre el contacte amb el grupet. I és que en els trams més favorables el atletes imposen una cadència que asfixia. Per sort meva en un tram de senda prou llarga i empinada puc recuperar tres llocs i em planto segon. Comença a ploure a bots i barrals i amb pocs minuts els corriols esdevenen torrents. Això és fer el garrí i cal anar en comte de no parir-se una bona hòstia. Però després de la pujada arriba la baixada i un jove atleta, sense coneixement, que baixa foll m'atrapa i em passa d'un salt. Ep mestre!

Encara queda un "repechón" duríssim per arribar a un mirador i ja no puc recuperar el lloc perdut. Ja no queden més tiros a la recamara. Fem tota la baixada i ens plantem de nou a l'asfalt de Sant Feliu on començo una sèrie d'atacs molt ben contestats. Al final, poc abans d'arribar a la Rambla final, el rival cedeix i recupero el segon lloc. Què llarga és la Rambla quan ja esgotat em veig obligat a girar-me cada dos per tres per evitar sorpreses d'última hora. Creuo meta rebentat però content. Cursa guapa i épica.

Poc després arriba el Mario (7è) que sols fa un mes que corre i ja comença a sirgar. Més tard el Gelardo, la revalació bomberil de la cursa de bombers, un altre que també combina l'esportiva amb el running. Debutava en les curses de muntanya i al final se li ha fet una mica llarga. I per últim, de la ACE BOMBERS BCN, el Jofre més avessat a aquests terrenys ha donat més bona imatge que a la de bombers. Content per haver recuperat minuts percentualment respecte al Gelardo en la de bombers.

De premi una aixeta per instal.lar a casa i un forrito:



A més samarreta tècnica en el sorteig. El Jofre també es fira amb una samarreta tècnica, mentre que el Mario indignat encara està impugnant el sorteig il.legal de material. El pobre per no pillar, no ha pescat cap de les últimes samarretes que tiraven a l'estil "ramo flores en la boda".

Al final foto de miguelitos i fins l'any que ve:

No hay comentarios: